جلو پنجره کشیده با خط‌های کرومی سرتاسری ، مانند همیشه یک بنز با اصالت را به یاد بیننده می‌اندازد و در بالای خط عمودی‌ای که وسط این خطوط قرار گرفته، آرم کمپانی مرسدس‌بنز خودنمایی می‌کند تا اصالت و لوکس بودن خود را به رخ بکشد.

در نمای کناری خط شیب‌داری از انتهای چرخ جلو شروع و با گذر از دستگیره درب‌ها تا انتهای درب عقب محو شده است. همچنین یک خط دیگر تقریباً در همین راستا از پایین چرخ عقب شروع و با همان شیب از چرخ عقب گذشته و به سپر عقب می‌رسد.
در نمای عقب، چراغ‌های ساده و شکیلی قرار گرفته که اگرچه از هر گونه طراحی سیال بدور است اما در کنار خط کرومی‌ای که این دو چراغ را به یکدیگر وصل کرده و دو خروجی اگزوز در پایین سپر، چهره اصیل و شیک مرسدس‌بنز کلاس E را به عنوان فرزند کوچک کلاس S کامل می کند.


کابین و امکانات
 


با وارد شدن به داخل کابین با یک کنسول پر از دکمه‌های مختلف و یک غربیلک فرمان سه پره مواجه می‌شوید که در پشت آن نیز چندین اهرم مختلف قرار گرفته است. بهتر است قبل از شروع حرکت با این خودرو ابتدا کمی به این اهرم‌ها و دکمه‌ها آشنا شوید زیرا در کابین کلاس E همه چیز متفاوت است و هیچ شباهتی با دیگر خودروها ندارد.

اولین و بزرگ‌ترین تفاوتی که در این کابین خواهید دید، اهرم تعویض دنده است که مانند خودروهای قدیمی مانند پژو 504 و یا کادیلاک‌ها، پشت غربیلک فرمان قرار گرفته است. روی این اهرم یک دکمه قرار دارد که با فشردن آن به قول معروف ترمز دستی آزاد می‌شود.

برخلاف دیگر خودروها در سمت چپ فرمان، به جای یک اهرم، دو اهرم قرار دارد که به طور مثال به کمک اهرم بالایی چراغ‌های راهنما فعال می‌شوند و به کمک اهرم پایینی برف پاک‌کن‌ها فعال می‌شوند.

تفاوت دیگری که در این خودرو همانند بعضی خودروهای آلمانی وجود دارد، روشن و خاموش کردن چراغ‌ها به کمک سوئیچی است که در قسمت سمت چپ روی کنسول قرار دارد که البته بعضی دیگر از خودروها مانند اپل کورسا و یا فولکس‌واگن گلف نیز از این رویه تبعیت می‌کنند.

پشت غربیلک فرمان سه دایره بزرگ قرار دارد که در وسط کیلومتر شمار قرار گرفته و در وسط آن نیز یک صفحه نمایش رنگی قرار گرفته که اطلاعاتی نظیر دنده و یا کیلومتر خودرو نشان داده می‌شود. در سمت راست کیلومتر شمار دور شمار موتور قرار گرفته و در سمت چپ آن ساعت عقربه‌ای به سبک قدیم قرار گرفته است.

به کنسول میانی برمی‌گردیم که در بالای آن صفحه نمایشی 5.8 اینچی قرار دارد که می‌توان به کمک اهرم وسط کنسول از آن استفاده کرد.

در وسط کنسول نام "Avantgarde" نقش بسته است. در حقیقت کلاس E در سه مدل Classic، Elegance و Avantgarde ارایه شده است. مدل کلاسیک (Classic) همان کلاس E با تزئینات و چهره استاندارد است. مدل الگانس (Elegance) در حدود 2100 پوند گران‌تر است و سیستم تعلیق آن از نوع Comfort می‌باشد که به کمک آن می‌توان ارتفاع خودرو را به اندازه 25 میلیمتر تغییر داد. در آخر نیز مدل Avantgarde قرار دارد که 2600 پوند از نمونه پایه گران‌تر است و به علاوه چهره اسپرت‌تر، از سیستم تعلیق اسپرت نیز بهره برده می‌برد و می‌توان به کمک آن ارتفاع خودرو را به اندازه 15 میلیمتر کم و یا زیاد کرد.

روی این آلمانی اصیل امکانات و تجهیزات زیادی قرار گرفته از جمله دوربین عقب، سیستم تهویه مطبوع جداگانه برای سرنشینان جلو و خروجی تهویه مطبوع برای سرنشینان عقب، سقف پانوراما، سیستم Lane Tracking، سیستم نشان دهنده باد لاستیک‌ها، سنسور باران و نور، حافظه تنظیم صندلی، ماساژور، کروز کنترل به همراه رادار، سیستم ورود بدون کلید و کیت بدنه AMG. همچنین به صورت سفارشی در بعضی مدل‌ها سیستم کمکی تشخیص پیاده در شب، سیستم Parktronic و چراغ‌های زنون نیز وجود دارد. البته نمونه تست شده E300 نمونه فول بود و تمامی امکانات ذکر شده را دارا بود.
از نظر سیستم‌های ترمز و پایداری همانند دیگر آلمانی‌ها، کلاس E نیز در سطح بسیار خوبی است و روی آن ترمز ABS، BAS، ASR، ESP و BSA نصب شده است.

پیشرانه

 


مرسدس‌بنزی که ما در اختیار داریم مدل E300 است که به پیشرانه 6 سیلندر 24 سوپاپه مجهز شده است. این پیشرانه دقیقاً 2996 سی‌سی حجم دارد و می‌تواند حداکثر 213 اسب‌بخار در 6000 دور در دقیقه و 300 نیوتن‌متر در 2500 دور در دقیقه را تولید کند. گیربکسی که روی این آلمانی نصب شده از نوع 7 سرعته خودکار 7G-Tronic Plus است که می‌تواند این اروپایی را در 7.4 ثانیه به مرز صد کیلومتر در ساعت برساند این سرعت را تا حداکثر سرعت 247 کیلومتر در ساعت ادامه دهد.

حجم باک کلاس E در تمامی مدل‌ها 80 لیتر است و سوخت داخل آن با استاندارد یورو 5 و مصرف ترکیبی 9.3 لیتر در هر صد کیلومتر سوزانده می‌شود. میزان تولید گاز دی‌اکسید کربن این پیشرانه 164 گرم در هر کیلومتر است.
از نظر ابعاد و اندازه تقریباً برابر اصلی‌ترین رقیب خود یعنی سری 5 است و دقیقاً 4868 میلیمتر طول، 1854 میلیمتر عرض و 1471 میلیمتر ارتفاع دارد و فاصله بین دو محور آن 2870 میلیمتر است.
البته این قوی‌ترین نسخه این نسل از کلاس E در بازار نیست و بعد از آن مدل E350 قرار دارد که مجهز به پیشرانه 6 سیلندر 3.5 لیتری است و می‌تواند حداکثر 306 اسب‌بخار در 6500 دور در دقیقه و 370 نیوتن‌متر در 5250 دور در دقیقه را تولید کند.

قیمت و نتیجه‌گیری

 


اگر به بازار آزاد بروید متوجه می‌شوید که مرسدس‌بنز E300 های موجود در بازار اکثراً در مدل‌های 2012 و 2013 هستند و با توجه به اینکه مدتی است واردات این خودرو متوقف شده، شاید پیدا کردن نمونه صفر کیلومتر آن کار دشواری باشد. نمونه‌هایی که هم‌اکنون در بازار هستند، در مدل‌های کم کارکرد و با بالاترین سطح امکانات، قیمتی در حدود 400 تا 450 میلیون تومان دارند. قیمتی که کمی برای یک خودروی کارکرده زیاد به نظر می‌رسد و شاید بسیاری را برای پرداخت آن به شک و تردید بیاندازد اما باید این نکته را مدنظر داشت که هر خودروی دیگری در این رده قیمتی مانند مرسدس‌بنز E250 مدل 2015 و یا بی‌ام‌و 528i با توجه به محدودیت واردات دارای پیشرانه‌های 4 سیلندری توربو و یا 6 سیلندری 2.5 لیتری است و به جز لکسوس GS250، دیگر خبری از پیشرانه‌های 6 سیلندری در این سگمنت نیست و E300 می‌تواند برای مرسدس سوارانی خوب باشد که به دنبال یک آلمانی اصیل هستند و قصد دارند در کنار انبوهی از امکانات به روز اروپایی، یک پیشرانه 6 سیلندری را در زیر پای خود تجربه کنند.
در انتها از آقای سامان آذری تشکر می‌کنیم که خودروی خود را جهت تست و بررسی در اختیار گروه خودرو بانک قرار دادند